Skip to content Skip to footer

Psihoterapie pentru Adolescenți
Consiliere în Cluj, Cluj-Napoca sau online

individuala img

Adolescenţa este o perioadă cu multe provocări. O parte din ele vin din interior şi ţin de schimbările biologice, dar şi de cele psihologice (determinate de creionarea tot mai clară a personalităţii) inerente acestei vârste. Alte provocări vin din exterior şi ţin de influenţa celor din jur asupra unei personalităţi în dezvoltare şi în căutare disperată de identitate.

Probleme pentru care adolescenţii pot beneficia de psihoterapie pot fi: dificultăţi de relaţionare cu adulţii (părinţi sau alţi reprezentanţi ai autorităţii); lipsa abilităţilor de socializare cu cei de aceeaşi vârstă; dificultăţi în înţelegerea propriei persoane; neîncredere marcată în sine; fobii diverse, depresie, dificultăţi în stabilirea şi urmărirea obiectivelor; dificultăţi în alegerea şi planificarea carierei, tulburări alimentare, comportamente de risc (exp., consum de droguri, alcool, fumat, comportamente sexuale riscante), dificultăţi de relaţionare cu sexul opus.

Ce e important să înţelegi tu, ca adolescent, e că există soluţii pentru problemele pe care le ai acum şi că, deşi îţi e greu să crezi asta acum, dacă ai răbdare, în scurt timp vei gândi altfel şi situaţia va fi diferită. Iar, în şedinţele de terapie, exact asta vom face, vom găsi împreună soluţii învăţând, între timp, şi să rezistăm presiunii emoţiilor de moment.

Psiholog David Capriș

Solicită o programare

Go To Top